Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Diócska, magocska, mandulamag

Diócska, magocska, mandulamag
Hagyományos apró sütemény, mely méltó éke az ünnepi desszerteknek. Lakodalmak, nagyobb összejövetelek kedvelt süteménye.

Hozzávalók: 

A tésztához:

  • 40 dkg liszt

  • 25 dkg margarin

  • 20 dkg darált dió

  • 20 dkg porcukor

  • 1 csm sütőpor

  • 2 evőkanál kakaópor

  • fél kávéskanál fahéj is adható hoizzá ízlés szerint

A krémhez:

  • 2 dl tej

  • 1/2 csm vanília puding

  • 20 dkg margarin

  • 20 dkg porcukor

  • ízlés szerint 1/2 üveg zöld mandulaaroma

A tésztához az összevalókat, miután összegyúrtuk, kis adagokat csípünk belőle és a formába nyomkodjuk. A hagyományos fém, formába egyenként belenyomkodjuk, majd tepsire tesszük és úgy sütjük ki. Ha szilikon formát hazsnáljuk, akkor gyorsabban haladunk, hisz egyszer 40 formát tudunk kisütni és talán a formából való kifordítás s egyszerűbb feladat. Miután kihűltek a kisütött formák krémmel megkenve, kettesével összeragasztjuk őket.