Leírás
Tudtad, hogy a franciák egyik kedvenc desszertje Olaszországból származik? A macaron már a 14. században is közkedvelt édesség volt, mostanra pedig szinte már az egész világon fogyasztják! Nem kell többet idegeskedned a leragadt, tepsire ráégett tészta miatt, mert a tapadásmentes szilikon sütőformába elég csak egyszerűen belenyomnod a masszát, és már kezdődhet is a sütés. A tésztaadagoló segítségével pedig egyszerűen szabályozhatod, hogy mennyi massza kerüljön a sütőformába, így egészen biztosan Neked is sikerülni fog a szabályos formájú, kör alakú macaron – mint a profi cukrászoknak!Így nincs is más dolgod, mint beszerezni az alapanyagokat és megkeresni a kedvenc receptedet – mert a sütés a macaron készítő készlettel gyerekjáték lesz!
Macaron Hozzávalók:
- 3 tojás ( fehérje)
- 6 dkg kristálycukor
- 18,5 dkg porcukor
- 10dkg finomra darált mandula ( ételfesték)
Elkészítés:
A tojásokat válassza szét, majd kezdje el felverni a fehérjét. Ha már habos, adja hozzá a kristálycukrot , majd verje nem túl kemény folyós habbá. Egy másik edényben keverje össze a mandulát és a porcukrot, majd gyors mozdulatokkal keverje az előzőleg elkészített habba. Színessé teheti a macaronokat, ha ételfestéket ad a krémhez. Töltse a kész krémet az adagolóba. Nyomja az adagolóval a kis korongokat a formákba, majd hagyja egy órát állni őket szobahőmérsékleten, hogy megkeményedjenek . Miután ez letelt 140 fokra előmelegített sütőben süsse őket kb 10 percig. A kisült korongra tegyen tetszés szerint tölteléket ( csokoládé, puding…) majd nyomjon a tetejébe egy üres korongot.
Kellemes sütést… :)
Paraméterek
Anyaga | szilikon-műanyag |
Színe | barna |
Méret | 38xx28 cm |
Sütőben | igen |