Leírás
Hozzávalók
- fél citrom reszelt héja
Elkészítés
A tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal egy kis edényben összemelegítjük, megvárjuk, míg a vaj felolvad, majd hagyjuk langyosra hűlni. A lisztet és az élesztőt összekeverjük, hozzáadjuk tojást, és összedolgozzuk, közben apránként hozzáöntjük a langyos tejes keveréket és egy csipet sót, és addig dagasztjuk, amíg lágy, enyhén ragacsos tésztát kapunk. Gombóccá formázzuk, és a keverőtálban, lletakarva 1 órát kelni hagyjuk .A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen kicsit átdolgozzuk, majd a szilikon formába tesszük A fánkokat langyos helyen 35-40 percet hagyjuk újra megkelni.180 fokos sütőbe toljuk, és 10-12 perc alatt megsütjük. A fánkokat hagyjuk langyosra hűlni, majd klasszikusan lekvárral tálaljuk, vagy megmártjuk a tetejüket olvasztott csokiban vagy karamellszószban ...
Paraméterek
Anyaga | szilikon (200°C-ig hőálló) |
Mérete | 28.5 cm hosszú, 16.7 cm széles, 2 cm magas |
Súlya | 110 g |
Tisztítása | Semleges folyékony mosogatószerrel mossa el! Kerülje a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát! |