Leírás
A dió sütőformáknak köszönhetően pontosan meghatározott méretű és formájú dió készíthető könnyedén, ráadásul az olaj vagy a zsiradék használata nélkül is egyszerűen és gyorsan elkészíthetőek.A dió sütőformák egyszerűek, kényelmesek és időtakarékosak, és kiváló választások a háztartásokban vagy akár a professzionális konyhákban is.
Diócska, magocska recept:
Tészta hozzávalói:
350 g liszt
250 g vaj
170 g darált dió
150 g porcukor
2 evőkanálkakaópor
Krém hozzávalói:
300 ml tej
40 g vaníliás pudingpor
150 g vaj
120 g porcukor
2 evőkanál mandula aroma
esetleg 1 evőkanál zöld ételfesték
Elkészítés
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk.
A diócska formába belenyomkodjuk a tésztát a közepén mélyedést hagyva, és 180 C fokos előmelegített sütőben kb. 10--15 perc alatt megsütjük. A formákból kiütögetjük a megsült tésztát, és hagyjuk kihűlni.
A tejjel a vanília ízű pudingport sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a már teljesen kihűlt pudingot.
Belekeverjük a 2 evőkanál mandula aromát és az ételfestéket.
Jó alaposan összedolgozzuk és megtöltjük a dióformákat
Paraméterek
Anyaga | ónozott lemez |
mérete | |
magas | 1,8 cm |
széles | 7x4,5 cm |