Leírás
A sajtos tallér sokaknak az egyik kedvenc ropogtatni valója. Ha már megunta a száraz, bolti sajtos tallért, és sokkal inkább egy igazi házi készítésű finomságra vágyik, a legjobb helyen jár! A sajtos tallér sütők használata nagyon egyszerű! Ha már van egy megfelelő tésztareceptünk, csak annyi a dolgunk, hogy a sütő fejét mind a két oldalán jól átforrósítsuk, belehelyezzük a tésztagolyócskákat, és már készülhetnek is a vékony, ropogósra sült, aranysárga, ízletes sajtos tallérok!
Recept ostyához: 10 dkg finomliszt, 6 dkg vaj, 6 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 dl tej, étolaj a kenéshez, 1 db tojás. Elkészítés: A cukrot és a vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, a vaníliás cukrot, a tejet és a lisztet. Simára dolgozzuk, majd 20 percen át pihentetjük. Az ostyasütőt bekenjük olajjal, felforrósítjuk, kanalanként adagolva ropogós, aranysárga ostyákat sütünk.
Paraméterek
Anyaga | alumínium, fa |
Mérete | 20*15 cm a sütőfelület; 48 cm hosszú a nyéllel együtt |
Súlya | 1,9 kg |